Algemene Informatie

Pine Pollen zijn de stuifmeelkorrels van dennenbomen, bekend om hun rijke voedingsprofiel. Ze bevatten vitaminen, mineralen, aminozuren, fyto-androgenen en DHEA, een voorloper van testosteron en oestrogeen. Deze componenten dragen bij aan de hormonale balans en het algehele welzijn.

Neem dagelijks één theelepel (2 gram) Pine Pollen, puur of gemengd met water, smoothies, sappen, of thee.

Over het algemeen zijn Pine Pollen veilig voor de meeste mensen. Sommige individuen kunnen echter milde allergische reacties ervaren.

De meeste gebruikers merken binnen 5 dagen verbeteringen op. Het exacte tijdsbestek kan echter variëren per individu, afhankelijk van hun specifieke gezondheidssituatie en levensstijl.

Onze Pine Pollen worden duurzaam geoogst van de Pinus massoniana bomen in de provincie Yunnan van het Himalaya gebergte, waar ze groeien in een natuurlijke en onvervuilde omgeving op meer dan 2000 meter hoogte.

Voor Mannen

Pine Pollen bevatten fyto-androgenen zoals brassinosteroïden en DHEA, een voorloper van testosteron en oestrogeen. Deze stoffen stimuleren de natuurlijke hormoonproductie en reguleren de hormoonspiegels, wat kan bijdragen aan een verbeterde hormonale balans en vermindering van symptomen van lage testosteronwaarden.

Pine Pollen bevatten antioxidanten die helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van sneller herstel na inspanning.

Ja, de voedingsstoffen in Pine Pollen, zoals vitaminen B en D, dragen bij aan een verhoogde energieproductie en verbeterde vitaliteit. Dit kan helpen vermoeidheid te verminderen en de algehele energieniveaus te verhogen.

Voor Vrouwen

Ja, Pine Pollen ondersteunen de hormonale balans door fyto-oestrogenen te bieden, die helpen bij het reguleren van de hormoonspiegels en het verlichten van hormonale schommelingen.

Pine Pollen kunnen menstruatieklachten verlichten door de hormonale balans te ondersteunen en ontstekingsremmende eigenschappen te bieden. Dit helpt bij het verminderen van pijn, krampen en stemmingswisselingen tijdens de menstruatie.

Ja, Pine Pollen kunnen helpen bij het verlichten van overgangsklachten zoals opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen. De fyto-oestrogenen in Pine Pollen ondersteunen de hormonale balans en kunnen de symptomen van de menopauze verminderen.

Gezondheidsvoordelen

Pine Pollen versterken het immuunsysteem door hun hoge gehalte aan antioxidanten, vitamines en mineralen. Deze voedingsstoffen helpen bij het bestrijden van vrije radicalen en versterken de afweermechanismen van het lichaam.

Ja, Pine Pollen bevatten natuurlijke ontstekingsremmende stoffen zoals polysachariden en flavonoïden. Deze helpen bij het verminderen van ontstekingen en kunnen symptomen van chronische ontstekingsziekten verlichten.

Ja, Pine Pollen ondersteunen de detoxificatie van het lichaam door het leveren van essentiële voedingsstoffen die de leverfunctie verbeteren en de verwijdering van gifstoffen bevorderen. Dit helpt bij het handhaven van een gezonde interne balans.

Hormoon Disbalans en Hormonale Verstoorders

Een hormoon disbalans treedt op wanneer er een onevenwicht is in de hormoonspiegels in je lichaam. Dit kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen, waaronder vermoeidheid, stemmingswisselingen, gewichtstoename, en verminderde energie.

Hormonale verstoorders zijn chemicaliën die de normale werking van hormonen in het lichaam kunnen verstoren. Bekende hormonale verstoorders zijn BPA, microplastics, PFAS, parabenen, en andere industriële chemicaliën. Deze stoffen kunnen de natuurlijke productie en regulatie van hormonen in het lichaam verstoren, wat kan leiden tot een hormoon disbalans.

  • BPA (Bisfenol A):

Een chemische stof die vaak wordt aangetroffen in kunststoffen en coatings. BPA kan het endocriene systeem verstoren door te functioneren als een synthetisch oestrogeen, wat kan leiden tot hormonale disbalans.

  • Microplastics:

Kleine plastic deeltjes die in het milieu terechtkomen en in het menselijk lichaam kunnen accumuleren. Ze kunnen schadelijke chemicaliën bevatten die als hormonale verstoorders werken.

  • PFAS (Per- en polyfluoralkylstoffen):

Een groep chemicaliën die in verschillende consumentenproducten worden gebruikt voor hun water-, vet- en vuilafstotende eigenschappen. Ze kunnen zich ophopen in het lichaam en de hormoonfunctie verstoren, wat kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen, zoals hormonale disbalans en verzwakt immuunsysteem.

  • Parabenen:

Conserveringsmiddelen die vaak worden gebruikt in cosmetica en verzorgingsproducten. Ze kunnen het endocriene systeem verstoren door te functioneren als synthetische hormonen, wat kan leiden tot hormonale disbalans en gerelateerde gezondheidsproblemen.

Pine Pollen bevatten natuurlijke fyto-androgenen en DHEA, die kunnen helpen bij het reguleren van de hormoonspiegels en het herstellen van hormonale balans. De antioxidanten en ontstekingsremmende eigenschappen van Pine Pollen kunnen ook helpen bij het verminderen van de schadelijke effecten van hormonale verstoorders.